HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.03.11. 12:11 Chain Bridge

Mr. Hyde csodálatos átalakulása Dr. Jekyllé

 

Este, miután lemeccseltük a vetkőzést, fürdést, pizsamafelvételt, fogmosást, túl vagyunk egy-két hisztin és/vagy veszekedésen, esti mesén, pisilésen, lámpaoltáson, több tucat jóéjt puszin, "szeretlekanya-énisszeretlekkicsim" vallomáson, végre huszadszorra is betakartam, kezd lenyugodni (értsd: már csak 10 másodpercenként fordul meg és rúgja le magáról a takarót), naiv módon mindig azt hiszem, perceken belül aludni fog... De akkor történik valami, és a megátalkodott kis ördögfióka minden átmenet nélkül, a szemem láttára átváltozik tudós-filozófussá.

Hirtelen rátör az ellenállhatatlan tudásvágy, én meg besétálok a csapdába, és azon nyomban elfelejtem, milyen késő van, hogy már rég aludnia kéne. De ha egyszer olyan jó kérdései vannak! Ilyenkor engem is elönt a hivatástudat, lelkesen magyarázva próbálom átadni a Tudást, ő pedig csak úgy issza a szavaimat! Micsoda felemelő érzés látni, ahogy újabbnál újabb távlatok nyílnak meg előtte, miközben bepillantást nyer az emberiség és az univerzum titkaiba! (Bezzeg napközben hiába szónokolok pl. az asztalnál egyhelyben ülés és szépen evés fontosságáról, ez a sikerélmény rendre elmarad…)

Egy szó mint száz, igyekszem összeszedni a sokszor már erősen homályba vesző iskolai emlékeimet, józan paraszti eszemet és pedagógiai érzékemet, hogy amennyire lehetséges, érdemleges választ tudjak adni egy óvodásnak az élet olyan nagy kérdéseire, mint például: hogy fejlődik ki a gyerek, hogy alakult ki a világegyetem, hogy keletkezett a gravitáció, és egyáltalán létezik-e antigravitáció...

Kívülről nézve vicces lehet, de van annak egy különleges varázsa, amikor az egyszeri anyuka és ötéves gyermeke a sötétben üldögélve a teremtéstörténet vs. evolúcióelmélet témakört boncolgatja (közvetlenül a Verdák lelki élete után :)).

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány este


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr305853962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása