HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.03.11. 11:46 Chain Bridge

Itt a farsang, áll a bál! (Ha nincs farsang, akkor is.)

Macaulay-Culkin-Home-Alone.jpg 

Hétköznapi vészhelyzetek bármikor adódhatnak. Szerencsére majdnem mindenre van megoldás, csak nem szabad feladni a csüggedést! Jó példa erre az alábbi sztori.

Mi a teendő akkor, ha az óvodai farsang előestéjén, az otthoni főpróbán derül ki, hogy a már hónapokkal ezelőtt eltervezett ördög jelmez legrégebb óta meglévő és legalapvetőbb tartozéka, a szarv szőrén szálán eltűnt…

  1. Magabiztosan vedd elő a szatyrot, amiben a jelmezeket és kellékeket tárolod. Legyél büszke, hogy elsőre megtaláltad. Most, hogy végre az ördög jelmez többi része is elkészült, már csak pillanatok kérdése, és az első fix(nek hitt) pont, a szarv is felkerülhet a gyermek fejére, így teljes egészében megcsodálhatod a művedet.
  2. Hitetlenkedve szembesülj a ténnyel: nincs ott a szarv. Túrd át a szatyrot még vagy ötször, akkor sem lesz benne…
  3. Kapj akut pánikrohamot annak minden kísérő tünetével együtt (úgymint hideg veríték, szapora szívverés, kézremegés, k…anyázás stb.). Nézd át az összes szóba jöhető helyet a lakásban, majd azokat is, amelyek nem jöhetnek szóba, de sose lehet tudni…
  4. Lázasan gondolkodj egy B terven, imádkozva, hogy a gyerek ne vágja ki a hisztit, hogy márpedig ő csakazértis ördög akar lenni! Ekkor döbbenj rá, hogy egyedül te érzed át igazán a helyzet súlyosságát, a többiek csak ímmel-ámmal vesznek részt a projektben. A keresés egyre reménytelenebb, építő jellegű ötleteket kívülről ne várj.
  5. Egyszemélyes válságstábként vedd végig a lehetőségeket. Adott egy full fekete szett, farokkal. Az ördög már nem opció, szarv nélkül a kutya nem jönne rá, minek öltözött a gyerek. Apropó, kutya! Az is lehet fekete, és még farka is van. Yessss! Csak egy álarc kell, és kész! Áldjad az isteni szerencsédet, hogy pont van otthon ilyen, csak ki kell vágni és színezni, gumit bele, és probléma megoldva.
  6. Szedj össze minden fellelhető ceruzát, zsírkrétát és filctollat. Kapj újabb idegrohamot, hogy 90%-uk használhatatlan (főleg fényes kartonpapíron). Mindegy, láss neki. Közben a gyerek – aki világ életében utált színezni – könyörög, hogy ő csinálhassa. A kivágást is. Egyik szemed nevet, és nem akarod letörni hirtelen feltörő alkotóvágyát, de közben a másik szemedben egy ideg picit rángatózni kezd (már feküdnie kéne, másrészt most nagyon nem mindegy, milyen lesz a végeredmény, mert ha elrontjátok, vége az egésznek)…
  7. Végül beadod a derekad, hadd segítsen az a gyerek, ha annyira szeretné. Úgyis már csak pár nyisszantás van hátra. Tudod, az eszmei érték, a közös élmény, meg minden… Véletlenül se lepődj meg, ha fél perc múlva azzal jön oda hozzád, hogy belevágott a kutyaálarc nyelvébe. Vigasztald meg, hogy jó lesz az úgy. Ha szerinte nagyon nem lesz jó, ordítsd le szegénynek a fejét, hogy ezt most TE szeretted volna minél előbb megcsinálni, miért nem hagyta, holnap annyit színezhet meg vagdoshat, amennyit akar, késő van már, és amúgy is kivagy idegileg.
  8. Fejezd be a vágást és a színezést, fűzzél a kartonpapírba gumit, közben próbáld elfojtani a fel-feltörő káromkodást. Vigasztaljon a tudat, hogy a gyerek megbékélt, sőt, még ő nyugtat téged. Biztosítsd róla, hogy nem rá haragudtál, csak rossz a stressz- és kudarctűrő képességed.
  9. Kész a kutyaálarc! Kutya… Kicsit azért snassznak érzed az ötletet. A fekete felső elején díszelgő pici űrhajók meg végképp nem illenek bele a koncepcióba (mondjuk ez az ördög esetében is okozott volna némi képzavart). Nem, nincs másik jelmeznek alkalmas felső. Kutya plusz űrhajó… Hm.
  10. És ekkor beüt a világmegváltó ötlet! A gyerek tudományos érdeklődése, az ezzel kapcsolatos esti beszélgetések nem voltak hiábavalóak! Itt van Lajka kutya, az első űrhajós! Már csak egy kis névtábla kell a nyakába, zseniális! Hatódj meg a happy enden, és ha a gyerek néha fel is emlegeti az ördög jelmezt, egyetértően állapítsátok meg, hogy ez még annál is jobb!!!

Szólj hozzá!

Címkék: farsang vészhelyzet


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr595853926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása