HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.03.11. 11:31 Chain Bridge

Fiús anyák, lányos anyák

 

Honnan tudhatod, hogy (sztereo)tipikus fiús / lányos anyuka vagy?

 

1. Az együtt főzőcskézésből pont elég annyi, amennyit kisfiad szívesen tölt veled a konyhában (kb. 5 perc, de az is leginkább a fiók kipakolására, a konyhai berendezések „karbantartására" és a félkész hozzávalók kóstolgatására korlátozódik).

 

/ Imádsz a lányoddal együtt sütni-főzni. És ha a való világ nem lenne elég, a babakonyhában bármikor folytathatod.

 

2. Nem igazán szívleled, ha valaki az öledben ülve egyfolytában a hajadat próbálja lesimítgatni a tenyerével, vagy fésülés címszó alatt válogatott kínoknak vet alá.

 

/ Szereted, ha fésülgetnek, cicomáznak. Szinte már várod, mikor kezdhettek el sminktippeket megosztani egymással.

 

3. Szívesen rajzolsz mást is a pónilovakon és a hercegnőkön kívül.

 

/ Sorozatban tudod gyártani a pónilovas és hercegnős rajzokat úgy, hogy nincs köztük két egyforma. Legtöbbjüket név szerint is ismered.

 

4. Már meg se lepődsz, ha a séta végén mindkettőtök zsebében komplett kavics- és/vagy homokbánya lapul, a kezetekben a legváltozatosabb méretű és súlyú botokat, leveleket, terméseket cipeltek, útközben a gyerek összefogdosott, de legalábbis megpiszkált minden útba eső rovart, csigát, békát, kétes állagú növényi és állati maradványt, valamint megvizsgált számos bizonytalan eredetű, de annál érdekesebb hulladékot, üvegszilánkot, cigicsikket stb.

 

/ A világból ki tudnál szaladni minden olyan állattól, ami nem cuki, szőrös és négylábú. Égnek áll a hajad, ha a gyerek fülig sáros lesz a séta végére, a játék hevében kiszakadt térdű nadrágot meg szerencsére csak hírből ismered.

 

5. Elismeréssel veszed tudomásul, hogy fiad a műszaki ismeretek terén már 3-4 évesen elérte a te szintedet. Így ha Apa nincs a közelben, akkor is kéznél a segítség!

 

/ Elismeréssel veszed tudomásul, hogy lányod tökéletesen naprakész nem csak a Barbie babák ruhakollekcióit, de az aktuális divatot illetően is. Azt is türelemmel viseled, ha a kiscsaj órákon át a tükör előtt billegeti magát, és módszeresen felpróbálja a ruhásszekrényed teljes tartalmát, sőt, esetenként nem átallja kritizálni öltözködési stílusodat.

 

6. Élvezed a népszerűséget, mivel még fénykorodban sem kaptál ennyi bókot a fiúktól, mint most a saját gyerekedtől.

 

/ Egyenesen büszkeséggel tölt el a tudat, hogy kicsi lányod egyre szebb és nőiesebb lesz, míg te...

 

7. A csajos vihorászástól/nyávogástól feláll a szőr a hátadon.

 

/ Ha együtt vagy a lányoddal, minden csajos dolgot megvitattok, és úgy tudtok vihorászni, mintha barátnők lennétek.

 

8. Lélekben már a terhesség alatt próbáltál felkészülni arra, hogy fiaddal nagy eséllyel visszatérő vendégek lesztek a sebészeten. Teljes mértékben tudatában vagy annak, hogy a rohangálás, fára mászás, biciklizés csak a kezdet. Az extrémebb sportok és ötletek sem váratnak sokáig magukra. De általában a nagy csend sem éppen bíztató jel.

 

/ Tízből tízszer megbizonyosodhatsz róla, hogy lányod nem azért van olyan csendben, mert elrabolták/világgá ment/baja esett/rosszban sántikál, hanem azért, mert megint elmélyülten babázik vagy rajzol a gyerekszobában. Ha viszont mégis beszerez valahol egy-egy horzsolást, rosszallóan csóválod a fejed.

 

9. Nem esel kétségbe, ha barátaival egyszer csak vámpírosat/vérfarkasosat/zombivadászosat kezdenek el játszani, láthatóan nagy élvezettel.

 

/ Teljesen kitérsz a hitedből, ha vendégségben a gyerekek kezében játékpisztolyt vagy kardot látsz.

 

10. A játszótéren csak mosolyogsz azokon az anyukákon, akik már attól szívgörcsöt kapnak, ha a gyerek a mászóka harmadik fokán ácsorog.

 

/ A játszótéren te vagy az az anyuka, aki már attól szívgörcsöt kap, ha a gyerek (bárkié) a mászóka harmadik fokán ácsorog.

 

11. Örülsz a lehetőségnek, hogy olyan fiús dolgokat, játékokat is kipróbálhatsz, melyek gyerekkorodban eszedbe sem jutottak volna.

 

/ Örülsz a lehetőségnek, hogy kislányoddal újra olyanokat játszhatsz, mint annak idején gyerekkorodban.

 

12. Érdeklődéssel figyeled nap mint nap, mennyire más a fiúk észjárása már kicsi koruktól kezdve. Gyermeked már most igazi kis pasi! Gyakran elábrándozol, milyen szép szál fiatalember/rendes férj/jó apa lesz belőle tizen-pár év múlva.

 

/ Érdeklődéssel figyeled, hogy lányod napról napra egyre jobban hasonlít rád. Már most kész kis nő! Gyakran elábrándozol, milyen szép fiatal hölgy/rendes feleség/jó anya lesz belőle tizen-pár év múlva.

 

13. Örülsz, hogy fiad van. Még belegondolni is szörnyű, hogy egy lányos anyuka mennyit izgulhat, mikor a lánya elkezd önállósodni, fiúzni, bulizni (baleset, cigi, pia, drogok, nem kívánt terhesség stb.).

 

/ Örülsz, hogy lányod van. Még belegondolni is szörnyű, hogy egy fiús anyuka mennyit izgulhat, mikor a fia elkezd önállósodni, csajozni, bulizni (baleset, cigi, pia, drogok, nem kívánt terhesség stb.).

Szólj hozzá!

Címkék: anya lányok fiúk


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr645853909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása