HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.03.12. 15:21 Chain Bridge

Bölcsességek egy óvodás szájából

 

Kicsi fiam egyik fő erőssége a beszédkészség. Már kétéves korában kerek mondatokban, tisztán és folyékonyan kommunikált, és gyakorlatilag azóta be nem áll a szája. Ennek köszönhetően csak úgy ontja magából az olykor nagyon vicces, máskor kifejezetten elgondolkodtató aranyköpéseket. Ezek közül tennék közkinccsé néhányat.

„A királylányok már rég kihaltak. Mint a dinoszauruszok.” (Megjegyzem, a hős lovagok terén sem sokkal jobb a helyzet.)

„Látszik, hogy a Frakk régi mese, mert a bácsi már elég öreg benne.” (Valóban, szegény Károly bácsi már nem a régi. De új se…)

„Ha nagy leszek, katona leszek. Vagy kukás… vagy baktérium a vécében…” (Ez ám a karrierterv! Csak nem a rúdtáncos bacilus ihlette meg a reklámból?!)

„A csapszerelés 12 éven aluliaknak nem ajánlott.” (Valakinek jóval később sem.)

„A villanypásztor az áramra vigyáz.” (Teljesen logikus. Ha pedig elfárad, beül egy villamosszékbe…)

„Bocsánat, nem látta a rövid távú memóriámat?” (Az enyémet is megkereshetné valaki.)

„Oda az van írva, hogy ING. Még jó, hogy nincs előtte egy F betű!” (Aranyos, de nincsenek illúzióim. Néhány év múlva ő lesz az, aki odabiggyeszti az ilyen „hiányzó” betűket. :)

„Képzeld, nálunk az oviban van centrifugális erő!” (Wow, nem rossz! Itthon meg egy titokzatos fekete lyuk garázdálkodik, mert rendszeresen eltűnik valami.)

„Ha valakire ráesik egy nagy szikla, a fizika törvényei alapján az történik, hogy [PUFF].” (Milyen jó, hogy Newton fejére csak egy alma esett annak idején. Máig nem tudnánk ilyen tudományos pontossággal leírni ezt az érdekes jelenséget.)

„Magyarországon is jártak régen a tatárok?! Még szerencse, hogy titeket nem öltek meg!” (Még szép! A Hegylakó családdal nem mertek ujjat húzni.)

Csak én születtem anyukám pocakjából. A többi gyerek a Holdról jött. Ott egy burokban nőttek, amíg ki nem keltek. Akkor jött egy űrhajós, és adott rájuk baba méretű űrruhát, úgy hozta le őket a Földre." (Hm, tetszik ez az elmélet!)

És az abszolút kedvenc:

„Szeretlek Apa! De jó, hogy Anya téged választott vőlegénynek! Nélküled még most is a pocakjában keseregnék!” (No comment. :)

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány gyerekszáj


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr905856398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása