HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.09.01. 11:30 Chain Bridge

Mrs. Murphy kiadatlan törvényei

 

Kevéssé ismert tény, hogy míg Murphy úr méltán híres törvényein dolgozott, ez idő alatt Mrs. Murphy sem tétlenkedett, és gyereknevelés címszó alatt számos érdekes tudományos megfigyelést tett. Ezek közül választottam ki néhányat.

 

A szelektív hallás univerzális törvénye

Kérsz tőle valamit, de egyik fülén be, a másikon ki. Szólsz hozzá, de mintha a falnak beszélnél. Ha viszont véletlenül kicsúszik a szádon egy nem oda illő szó, a lakás túlsó végéből is azonnal tudatja veled: mindent hall.

 

A bűn és bűnhődés alaptörvénye

Vannak örök bűnbakok. Ők azok, akik minden csínytevésben benne vannak, így – részben megalapozottan – bérelt helyük van a „büntisarokban”. Ha történetesen mégsem ők a bűnösök, csak rosszkor voltak rossz helyen, a balhét akkor is ők fogják elvinni. (Mert azt ugye nem tetszik feltételezni, hogy az angyalarcú Pannikának akár csak az ötlet is megfordult volna a szöszke kis fejében? Bezzeg a Pistike! Neki még a szeme se áll jól.)

 

Az inkompetencia törvénye

Noha egymilliószor elmondod, és naponta gyakorlod vele a biztonsággal és viselkedéssel kapcsolatos alapszabályokat, gyermeked az első adandó alkalommal produkál valami hajmeresztőt, amit saját családtagjaid is a nevelési hiányosság ékes példájaként könyvelnek el.

 

A rend relativitásának törvénye

Évek óta próbálod rendre szoktatni, mindhiába. Állandó vita tárgyát képezi például, hogyan képes a papucsait rendszeresen két különböző helyiségben elhagyni. Ha viszont te nem elég párhuzamosan rakod egymás mellé a cipődet, rögvest szóvá teszi. Ez a törvény mindazon dolgokra kiterjed, melyekről pontosan tudja, hogyan kellene csinálni – mindenki másnak rajta kívül.

 

A hidrodinamika speciális törvényei a gyakorlatban

Arra a kérdésedre, hogy „Nem kell pisilni?”, kizárólag nemleges válasz adható akkor is, ha a gyereknél a közelgő csőtörés félreérthetetlen jelei szemmel láthatóak. Majd két perc sem telik bele, feltépi a vécéajtót, és az utolsó (vagy az utáni) pillanatban célba érve már zubog is a Niagara-vízesés.

Különösen figyelemre méltó a fürdőkád vízhajtó hatása. Elég, ha csak a lábujját beleteszi a gyermek, máris halasztást nem tűrően tör rá az inger.

 

Az ételek vonzásának törvénye

A kicsinek egy bizonyos ételfajtára csakis akkor támad gusztusa, amikor több nap hiábavaló kínálgatás után – mondván, úgysem kell senkinek – az utolsó morzsáját is elfogyasztottad. Aztán még a fejedhez is vágja, milyen szívtelen vagy, hogy megetted előle.

 

Az étkezési idő rugalmasságának törvénye

Bármi más sürgősebb és izgalmasabb, mint az egyhelyben ülve evés. Inkább köszöni szépen, már jóllakott, csak mehessen végre a dolgára. Kivételt képeznek az alábbi esetek: 1. édesség a láthatáron; 2. időben el kell indulnotok otthonról; 3. közeledik a fekvésidő. Ilyenkor étvágya csillapíthatatlan, és a falatozás a végtelenségig húzható.

 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: Gyereknevelésre irányuló tevékenység tudomásulvétele esetén utólagos reklamációnak helye nincs. Fenti törvények nem ismerete nem mentesít a következmények alól.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek Murphy-törvények


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr726654933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása