HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2015.09.18. 11:33 Chain Bridge

Don’t worry, be happy

 

Az angolok köztudottan udvarias és pozitív népek. Most ne firtassuk, hogy ez a hozzáállás őszintén belülről fakad vagy csak felszínes, felvett póz, valamint azt se boncolgassuk, mennyire köszönhető ez szerencsés történelmi és gazdasági hátterüknek. Örüljünk, hogy ilyenek, és vegyünk róluk példát! Elvégre nagyon nem mindegy, hogy tengeti az ember a szürke hétköznapokat, amelyek itt nem is annyira szürkék, mint azt bizonyos jelekből (nevezetesen éghajlati adottságok és gasztronómiai hagyományok) joggal feltételezhetnénk. Néhány példa a sok közül:

 

Épp csak kilépsz a házból, karnyújtásnyira tőled mókusok játszadoznak a valószínűtlenül zöld füvön, mint valami giccses Disney-mesében, pedig nem is az erdő közepén élsz hét törpével.

 

A lakást fölösleges mindenféle trükkös biztonsági zárral, ráccsal, szögesdróttal elbarikádozni a külvilág elől, nem kell beélesíteni a riasztót és csőre tölteni a pitbullt, mielőtt elugrasz a boltba. Sok helyen még kapu sincs. Tiszta utópia!

 

Ennyi szivárványt azon a bizonyos parádén sem láthatsz, mint itt két eső között, ha pedig kisüt a nap, azt az emberek hőmérséklettől függetlenül a nyár félreérthetetlen jelének tekintik (úgy ám, fiúk, a csajok nem csak 25 °C felett dobják le a textilt).

 

A szembejövő emberek minden ok, hátsó szándék vagy szexuális indíttatás nélkül rádmosolyognak (persze előfordulhat, hogy az illető tényleg lökött vagy perverz, netán észrevette, hogy fordítva vetted fel a ruhádat, ad abszurdum felismerte benned élete szerelmét, de nem valószínű).

 

Bármit magadra kaphatsz, ami jól esik, illetve amiről úgy gondolod, hogy ízlésednek, vérmérsékletednek, vallásodnak stb. leginkább megfelel. Úgy tűnik, a súlyfelesleg a legkevésbé sem akadály.

 

Az idős nénik bizonyos életkoron túl egytől-egyig Erzsébet királynő klónjai lehetnének, emellett pedig valami megfoghatatlan derű és nyugalom lengi körül őket.

 

Ha csak néhány szót beszélsz a nyelvükön, a helyiek azt is elismeréssel nyugtázzák, mondván így is többet tudsz, mint ők magyarul.

 

Még oda se értél a zebrához, a közeledő autósok máris fékeznek és átengednek (ha nem akartál átmenni, akkor is).

 

Ha megkérdezik – márpedig megkérdezik – hogy s mint vagy, láthatóan fel sem tételezik, hogy más válasz is létezik azon kívül, hogy remekül.

 

A teszkós pénztáros egy álmos hétfő reggel vagy egy húzósabb hétvégén is képes kedélyesen csevegni veled, hiszen oly csodás napunk van, nem igaz?

 

Mit is fűzhetnék hozzá mindehhez? Aláírom, néha baromi nehéz elmozdulni az anyázós spirituális szintről, és bizonyos szituációkban jóval vonzóbb perspektíva ott helyben agyonütni a másikat egy szívlapáttal, de ne tegyük. Kár lenne elrontani ezt a szép napot!

 

                      „Légy te a változás, amit a világban látni akarsz.” Mahatma Gandhi

 

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok béke Anglia


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr507796834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása