HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.11.14. 12:32 Chain Bridge

Generációk találkozása és a női lélek rejtelmei

 

Egy szép napsütéses délután ballagok az oviba a gyerkőcért. A kapuban felebarátian összemosolygunk a szembejövő nagypapával. Megyek tovább, de a hátam mögül hallom, ahogy félhangosan, cinkosan odasúgja fiúunokájának: „Csinos LÁNY!”

 

Lám, ha romantikáról van szó, a kor tényleg nem számít! Egy nagypapa és az unokája. Milyen szívmelengető! Na és az a bók! A „csinos” jelző is jól esett, de a „lány” titulus talán még annál is jobban.

 

Aztán végiggondoltam (és az imént meglegyezgetett hiúságomba kapaszkodva rögtön el is vetettem) azt az eshetőséget, hogy tán az úriember látása már nem a régi…

 

A fenébe is, miért vagyunk mi ilyen kishitűek? Sírunk, amikor a kutya se fordul meg utánunk, de a dicséretekkel se tudunk mit kezdeni. Például ha egy nőt többen megnéznek az utcán vagy bárhol, az esetek többségében – vérmérséklettől és lelkiállapottól függően – a következő gondolatok futnak át az agyán:

 

1. „Biztos elfelejtettem megfésülködni.”

2. „De jó, ezek szerint még nem járt le a szavatosságom! Egy-két év, aztán lassan megyek a levesbe.”

3. „Látom, tavasz van, a pasik már mindenre rárepülnek, ami mozog.”

4. „Jól van, öcsém, nagy a seggem, én is tudom, nem kell annyira bámulni!”

5. „Mit nézel? Harminc fölött már tilos egy csajnak önfeledten bulizni?!”

6. „Ez tuti részeg.”

7. „Basszus, anyád/lányod lehetnék…”

8. „Látnál csak világosban, smink nélkül. Mindjárt nem vigyorognál ennyire…”

9. „Sürgősen el kell kezdenem szemüveget hordani és/vagy Cavintont szedni, mert ezek az emberek feltehetően mind az ismerőseim, és most jó nagy bunkónak tartanak, hogy nem köszönök rájuk.” (Ha viszont ebből kiindulva minden bámészkodót mosolyogva üdvözölsz, az szintén félreértésekhez és kellemetlen szituációkhoz vezethet.)

 

Kicsit messzire kanyarodtam az ovitól, de ebből is látszik, milyen nehéz a nők élete (és még ezt is képesek vagyunk bőven tovább bonyolítani)! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: anya férfiak nők


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr596896029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása