HTML

Anya agymenései

Ahogy a költő mondaná: „Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat. Olyan, mint a vadnyugat: zenebona, ricsaj.” :)

Facebook oldaldoboz

2014.03.20. 09:23 Chain Bridge

Kisokos

 

Akinek gyereke van, annak a neveléssel kapcsolatos, már-már elcsépelt alapfogalmak nem sok újat mondanak. Talán mégsem haszontalan, ha átismétlünk, ne adj Isten újraértelmezünk néhány definíciót. Íme, három példa.

Feltétel nélküli bizalom: Amikor a gyereked folyamatosan feszegeti a határokat, üzembiztosan megtalálja a kiskapukat, és ismered, mint a rossz pénzt, de te mégis újra meg újra hiszel neki, mert most tényleg, annnnyira őszintén és minden kétséget kizáróan megígérte, hogy betartja a szavát („Anya, így görbülJÉL meg!” :) .

Következetesség: Az a tulajdonság, amelynek birtokában a gyerek mindig, minden körülmények között az ellenkezőjét csinálja annak, amit éppen kérsz tőle. (Pedig ugye, milyen nehéz ilyen elszántnak és kitartónak lenni?! Értékeld az erőfeszítést!) A következetesség jó dolog, ugyanis ennek révén válik kiszámíthatóvá a környezeted, ami fokozza biztonságérzeted (ne mondd, hogy nem érzed a törődést)!

Dackorszak: Az a hosszabb-rövidebb időszak, amikor – feltehetően idegrendszered fejletlensége miatt – az agyad naponta akár többször is ledobhatja az ékszíjat dühkitöréseket és hisztit eredményezve. Ne aggódj, ez a személyiségfejlődés teljesen normális szakasza! A dackorszak legjellegzetesebb tünete, hogy látszólag mindenben ellentmondasz a csemete akaratának. Akármilyen nehéz is, ne felejtsük el, hogy ilyenkor fontos ismereteket szerzel arról, mire is vagy képes egy zsebdiktátorral szemben. Ezek a tapasztalatok, melyeket a hatékonyságoddal kapcsolatban szerzel, életre szólóan meghatározóak lehetnek. Egyéb okok miatt is kialakulhat a hiszti. Ilyen lehet a frusztráció, az egyszerű fáradtság vagy az éhség (de a sor a sunyi hormonoktól a legkülönfélébb szükségletek kielégítetlenségéig hosszan folytatható :).

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek nevelés definíciók


A bejegyzés trackback címe:

https://anyaagymenesei.blog.hu/api/trackback/id/tr465870709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása